• Novinky

            • Návšteva v Národnej banke Slovenska

            •      Dňa 18. januára 2024 trieda 3.B a vybraní žiaci z 3.A spolu s Ing. Matuškovičovou opäť navštívili Národnú banku Slovenska v Bratislave.
                  Téma tohto školenia bola "Príjem a práca". Študentom ponúka lepšie pochopiť súvislosti medzi svojimi záujmami a silnými stránkami, či už vo vysnenom alebo budúcom povolaní. Počas vzdelávania sme si vyskúšali rolu svojho preferovaného povolania, za ktorú sme získali mzdu. Následne sme si v skupinách vyskúšali rozplánovať rodinný rozpočet. Príprava rodinného rozpočtu vytvorí priestor na nácvik realizácie finančných rozhodnutí v kategóriách bývanie, strava, doprava a podobne. Naše skupinové práce sme si na záver odprezentovali a zhodnotili. Naučili sme sa, ako si rozplánovať v budúcnosti rozpočet tak, aby sme mali na všetko dostatok peňazí.

              Toto školenie bolo pre nás veľmi poučné a zároveň pozoruhodné.
              Blašková Dominika, študentka 3.A

            • Študenti v školskom internáte privítali blížiace sa Vianoce

            • Študenti v školskom internáte privítali blížiace sa Vianoce. Všetci sa tešili na Vianočné trhy do Trnavy. Tieto absolvovali študenti všetkých výchovných skupín spolu s pani vychovávateľkami počas troch dní. Študenti boli spokojní, ochutnávali rôzne ponúkané dobrôtky a prežili pekný večer. 

              Príprava na Vianoce pokračovala vianočnou výzdobou celého internátu, izieb, jedálne, chodieb a prípravou vianočného stromčeka.

              Dňa 6. decembra 2023 všetkých študentov na izbách navštívil Mikuláš, ktorý žiakov potešil darčekmi.

              Študenti si ešte urobili radosť vianočným večierkom - diskotékou, ktorý slávnostne otvoril príhovorom Alan Jiří Volařík. Po príhovore nasledoval kultúrny program, ktorý prezentovali študenti a na záver si užívali diskotéku. Do tanca hral študent Roman Kanich. Večierok si všetci užili a už teraz sa tešia na Valentínsky večierok spojený s diskotekou.

              Kolektív vychovávateliek

            • Predvianočné ovocinárske dni

            • Dňa 12.12.2023 sa zúčastnili vybraní študenti z 3.A a 3.B spolu s Ing. Volovárovou, Ing. Novotnou a Ing. Múčkom Predvianočných ovocinárskych dní v Piešťanoch, ktoré sa konajú každoročne pod patronátom Ovocinárskej únie Slovenska. Aj tento rok boli pripravené zaujímavé prednášky odborníkov zo Slovenska, Česka a Poľska. Na začiatku si študenti vypočuli od predsedu slovenských ovocinárov Ing. Vargu najväčšie problémy, ktoré sú v ovocinárstve a trápia našich pestovateľov. Potom nasledovala prednáška a diskusia o financovaní ovocinárstva a pomoci štátu. Aktuálnou témou pre našich tretiakov bola prednáška poradcu v ovocinárstve, ktorý rozprával o zakladaní ovocného sadu a problémami s tým spojené, ktoré sa  študenti tento rok učia. Celý tento deň bol veľmi zaujímavý a poučný, preto by som sa chcel poďakovať slovenskej ovocinárskej únii za pozvanie, zvlášť Ing. Vargovi.

              Ing.Múčka

            • 2.A na Vianočných trhoch v Trnave

            • Dňa 13.12.2023 trieda 2.A v rámci stmeľovania kolektívu navštívila Trnavské vianočné trhy a svoju akciu zakončila filmovou rozprávkou Perinbaba a dva svety. Týmto sme navodili v triednom kolektíve vianočnú atmosféru a v rozprávke sme okrem dobra a zla videli aj krásy Spiša, kde sa viaceré scény natáčali.

              Ing. Jana Novotná

            • Športové súťaže

            • Naša škola sa zapojila do Okresného kola športových súťaží, ktoré boli organizované Bratislavským samosprávnym krajom

              22.11.2023 sa v ŠH v Pezinku konal basketbalový turnaj, kde sa zúčastnilo 10 našich študentov. Podali skvelý výkon, ale nakoniec skončili na 4.mieste. Zúčastnili sa: Gróf Kristián, Hričovec Bruno, Koščál Viktor, Krička Hugo, Langoš Sebastián, Murín Jakub, Šimovič Peter, Turkovič Kristián, Volaří Alan Jiří a Paštrnák Matúš.

              Ďakujeme chlapcom za snahu.

              Ing. Ďurčo

              28.11.2023 sa v ŠH v Pezinku konal futsalový turnaj, kde sa zúčastnilo 10 našich študentov. Podali skvelý výkon a skočili na 3.mieste. GRATULUJEME. Zúčastnili sa: Frimmer Lukáš, Jakabovič Juraj, Jurčík Adam, Klačan František, Krička Hugo, Kujovič Filip, Langoš Sebastián, Murín Jakub, Starinský Tomáš a Szabó Andrej.

              Ďakujeme chlapcom za snahu.

              Ing. Ďurčo

              30.11.2023 sa v ŠH v Pezinku konal mix vo volejbale, kde sa zúčastnilo 10 našich študentov.  Podali skvelý výkon a skončili na 3.mieste. GRATULUJEME! Zúčastnili sa: Babich Stanislav, Balážová Laura, Dérik Daniel, Gróf Kristián, Kujovič Filip, Repiská Katarína, Svetlíková Sofia, Švirec Adam, Tománek Filip a Vrábliková Tamara.

              Ďakujeme za pekný výkon.

              Mgr. Igor Vítek

            • Finančné plánovanie v Národnej banke Slovenska

            • Dňa 7.12.2023 trieda 3.B spolu s Ing. Matuškovičovou navštívili Národnú banku Slovenska v Bratislave, kde sa mohli naučiť niečo o finančnej gramotnosti.

              Téma školenia bola „Finančné plánovanie“, žiaci sa zamysleli nad svojimi pracovnými skúsenosťami a túžbami. Pomocou skupinových aktivít sme si  uvedomili rozdiel medzi túžbami a cieľmi. Aby sme svoje ciele mohli aj dosiahnuť,  samozrejme si ich musíme aj finančne rozplánovať. Aj to bola súčasť nášho školenia. Naučili sme sa,  ako si ušetriť peniaze, naplánovať na čo ich využijeme a len tak rýchlo neminieme.

              Školenie bolo veľmi zaujímavé a každý sme si z neho niečo užitočné  odniesli.

              Jonisová Daniela, študentka 3.B

            • Burza SŠ v Leviciach

            • Dňa 30.11.2023 sme sa zúčastnili „Burzy stredných škôl” v Leviciach. Našu školu reprezentovali žiaci 3.B Roman Kanich a Simon Hergott pod vedením pani profesorky Ing. Dudovej. Na burze sa zúčastnilo 28 stredných škôl z regiónu a študenti poskytovali základné informácie o našej škole záujemcom o štúdium a taktiež ich pozývali na Deň otvorených dverí, ktorý bol 5.12.2023.

            • Konferencia viceprezidentov financií s Accace od firmy Junior Achievment Slovensko

            • Dňa 5.12.2023 sa študent Viktor Koščál zúčastnil na konferencií Vice-prezidentov financií, kde bol vytvorený priestor na diskusiu, výmenu skúseností a riešenie praktických problémov pre študentov financií. V rámci tohto podujatia mali viceprezidenti financií študentských firiem možnosť stretnúť sa s riadiacimi pracovníkmi úspešnej firmy, vypočuť si prezentácie odborníkov z praxe témami týkajúcimi sa riadenia spoločností, konzultovať s manažérmi, spoznať vedenie a činnosť konkurenčných študentských firiem a získať nové obchodné kontakty.

            • Krst šumivého vína Christopher

            • Pri príležitosti otvorenia Molokarpatskej vínnej cesty, ktoré sa konalo na Vinárskej škole v piatok 24.11.2023, sme krstili šumivé víno Christopher. Víno vyrobili študenti pod dozorom vinárskych technológov. Názov dostal podľa anglického vedca a lekára Christophera Merreta, ktorý ako prvý popísal a publikoval, že vznik bubliniek je spôsobený prekvasením cukru.

              O histórii názvu vína a výrobnom procese porozprávali prítomným študenti 3.B a Ing. Klaudia Čistá Tretinová, ktorá predviedla sabráž. Obsluhu zabezpečili študenti 1.B.

            • Súťaž SK-UK Innovation Camp

            • Dňa 28.11.2023 vybraní žiaci 2.A triedy, Zuzka Beloritová a Mykola Oliinyk, reprezentovali našu školu na súťaži SK-UK Innovation Camp. Podmienkou účasti bolo zapojenie ukrajinských žiakov a ich slovenských spolužiakov do spoločného projektu. Súťaže sa zúčastnilo až 102 študentov zo škôl z celého Slovenska a vytvorili 17 zmiešaných tímov. Stretnutie, ktoré sa uskutočnilo v Košiciach, sa začalo teambuildingom, kde sa žiaci v tímoch z rôznych škôl spoznávali. Následne bola vyhlásená výzva s názvom „Participácia mladých ľudí“. Jednotlivé tímy mali v časovom horizonte 3 hodín spracovať prezentáciu na danú tému a obhájiť ju pred odbornou porotou. Hoci cesta bola náročná a náš tím nebol medzi víťazmi, vďaka tejto súťaži sa všetci účastníci mohli zdokonaliť v komunikačných a prezentačných zručnostiach, vyskúšať si prácu v tíme a porovnať si zručnosti v oblasti tvorby projektov.

            • Burza SŠ v Šali

            • Dňa 22.11.2023 sme sa zúčastnili „Burzy stredných škôl“ v Šali. Žiaci 2.A triedy Adam Švirec a Zuzana Beloritová prezentovali našu školu. Poskytovali sme základné informácie o našej škole a pozývali sme deviatakov a ich rodičov  na „Deň otvorených dverí“, ktorý bude 5.12.2023.

              Ing. Jana Novotná

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola vinársko-ovocinárska Modra, kód školy 615501
      • +421 33/6472579 riaditeľ +421 33/6472580 ústredňa +421 33/6472762 ekonomický úsek +421 33/6406462 stredisko odbornej praxe - pivnica Školská jedáleň +421 33/6472580 klapka 13 E-mail: jozefizof@svosmo.sk Školský internát +421 33/6472580 klapka 36
      • Kostolná 162/3, 900 01 Modra Slovakia
      • 000162311
    • Prihlásenie